Despre Ballet des Nations

Au soin d`instruire, ajoutez l`art de plaire;

Vous pouvez adoucir votre sévérité:

Mais qu`aucun faux brillant n`altère

La splendeur de la Vérité. [*]

Ballet des Nations a luat naștere în anul 2006, sub forma unei suite de însemnări informale despre muzica barocă. După un traseu accidentat și o perioadă de tăcere prelungită, Ballet de Nations a revenit la viață la sfârșitul lui 2010, pentru a-și asuma rolul de unic site românesc dedicat în exclusivitate muzicii vechi.

În forma sa actuală, Ballet des Nations alătură obiectivul și subiectivul, informația enciclopedică și impresia personală pentru a crea un parcurs cât mai bogat al muzicii baroce, privite atât în contextul ei originar, cât și din perspectiva unei posterități problematice.

Ballet des Nations vă propune o serie cât mai bogată de cronici de concertrecenzii de discurianunțuri de evenimente și interviuri. Osatura enciclopedică a site-ului cuprinde un dicționar de compozitori și muzicieni, un dicționar de termeni muzicali, o serie de ghiduri discografice și o rubrică de texte de epocă, care vor fi completate în mod regulat – li se va adăuga în curând un dicționar de instrumente muzicale.

Un site românesc dedicat muzicii vechi nu și-ar avea sensul dacă nu și-ar aduce contribuția la promovarea artiștilor români și a concertelor oranizate în țară. Deși centrat inițial pe viața muzicală a capitalei, Ballet des Nations își propune să acopere în viitor, prin anunțurile și cronicile publicate, evenimente de pe întreg teritoriul României. Iar alte idei stau să prindă formă…

Colaboratori

[*] Jephté de abatele Perrin, pe muzica lui M.-P. de Montéclair, prolog, sc. 4.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: