Nocturne Baroce pe malul Dâmboviței

3 septembrie 2012 § Un comentariu

O știre de ultimă oră: în această seară încep la București Nocturnele Baroce, o serie de opt concerte organizate de Asociația Culturală Kitarodia în perioada 3-8 septembrie. Programul concertelor e cât se poate de generos – și eminamente flexibil în privința conceptului de baroc: de la Henric al VIII-lea până în epoca belcantoului, trecând prin Sweelinck, Lully, Delalande, Händel, Bach, Vivaldi și mulți alții. Programul detaliat al concertelor poate fi consultat pe site-ul asociației. Instrumentariul promis pare mai curând eclectic și, așa cum o cere specificul asociației, centrat pe instrumentele cu coarde: lăută, teorbă, clavecin, chitară, vioară, violoncel. Pentru gustul nostru purist, chitarele moderne și repertoriul baroc nu fac casă bună, dar oferta e mult mai largă de-atât. Și în fond, de câte ori li se oferă bucureștenilor o… Dâmbovița festeggiante?

 

Informații practice: 3-8 septembrie 2012, de la orele 20:30, pe esplanada proaspăt inauguratei Biblioteci Naționale. Intrarea este liberă. Mai multe detalii pe site-ul și pe pagina Facebook a asociației.

Notă: Cum autorul nu va putea lua parte la concerte, vă invităm să ne împărtășiți impresiile dvs., aici sau pe pagina Facebook a Ballet des Nations.

 

Reclame

Tagged: ,

§ One Response to Nocturne Baroce pe malul Dâmboviței

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Nocturne Baroce pe malul Dâmboviței at Ballet des Nations.

meta

%d blogeri au apreciat asta: