Académie de Sablé în Transilvania, 19-23 septembrie 2011

1 Septembrie 2011 § 4 comentarii

Prestigioasa Academie Internațională de Muzică și Dansuri Vechi de la Sablé revine la Cluj în toamna aceasta, grație eforturilor consecvente ale Centrului Cultural Francez și ale Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, propunând cinci stagii de muzică și dans baroc pentru tinerii profesioniști sau semi-profesioniști din România și țările vecine. Profesorii care vor anima cele 4 ateliere de muzică sunt figuri de primă importanță ale scenei muzicale europene: violoncelistul Bruno Cocset, violonista Mira Glodeanu, clavecinistul Frédérick Haas și soprana Julie Hassler. O inițiativă de importanță capitală pentru peisajul muzical românesc, aflată deja la cea de-a patra ediție, pe care nici un aspirant într-ale muzicii vechi nu ar trebui să o rateze.

Termenul limită de înscriere: 10 septembrie.

Cursurile vor avea loc la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, str. I.C. Brătianu, nr. 25. Repertoriile acoperite de cele 5 stagii, taxele de înscriere și procedura de admitere sunt descrise în broșura evenimentului.

Profesori

Bérengère Bodenan – dans baroc

Julie Hassler – canto

Mira Glodeanu – vioară

Bruno Cocset – violoncel

Frédérick Haas – clavecin

Legături utile

Reclame

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

§ 4 Responses to Académie de Sablé în Transilvania, 19-23 septembrie 2011

  • morcovul ilie spune:

    Cocset nu e gambist, în viața lui nu a cîntat la gamba.

  • Într-adevăr, m-a păcălit o amintire imprecisă. Am remediat eroarea, mulțumesc.

  • morcovul ilie spune:

    Scuze pentru comentariul laconic și cam abrupt, oricum părerea mea despre competența dv. în materie de muzică veche rămîne la cel mai înalt nivel. Acum vă spun ceva confidențial, să rămînă între noi :) Din cîte am citit eu pe acest blog și pe observatorcultural.ro, sînteți de departe (imho) cel mai bun cronicar de muzică veche din România (și de fapt singurul cu adevărat informat în domeniu, și da, mi-a plăcut extrem de mult recenzia la Codex-ul lui Frisch), asta în ciuda micilor „gherle” care mai apar în scrierile dv. (vezi cazul de mai sus, sau cronica la concertul ansamblului „Ausonia” de la Buc. din 20 mai a. c., unde spuneați că s-a cîntat „Stabat Mater de Pergolesi în varianta sa germană”, fără nicio altă precizare. S-a cîntat de fapt Psalmul 51 BWV 1083 de Bach, care folosește, integral dar în altă tonalitate și cu re-compunerea știmei de violă, muzica Stabat Mater-ului lui Pergolesi). Îmi cer încă o dată scuze, nu vreau să par un vînător de greșeli. Felicitări pentru treaba pe care o faceți.

  • Dar n-aveți de ce să vă scuzați! Eu vă mulțumesc, mai înainte de toate, pentru lectura atentă și apoi, în egală măsură, pentru cuvintele frumoase (am roșit, dar și asta rămâne între noi) și eventualele observații critice. Mizele a ceea ce încerc să fac aici sunt corectitudinea și argumentul sănătos, nu cine știe ce orgolii alergice la critică. Din păcate, viteza jurnalistică cu care trebuie să-mi redactez textele mai poate prilejui câte-o eroare sau exprimare nefericită (precum cea privind bietul BWV 1083): cu cât e mai repede descoperită și corectată, cu atât mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Académie de Sablé în Transilvania, 19-23 septembrie 2011 at Ballet des Nations.

meta

%d blogeri au apreciat asta: