Concerte viitoare

20 august 2011 § 3 comentarii

Aici puteți găsi toate concertele de muzică veche programate în viitorul apropiat și intrate în evidența Ballet de Nations. Această pagină este actualizată permanent, iar noile intrări sunt anunțate pe pagina Facebook Ballet des Nations. Puteți accesa acest calendar direct de pe pagina de bază a Cronicii concertelor de muzică veche din România (meniul din dreapta).

Decembrie 2011

18 decembrie 2011, București, Catedrala Sf. Iosif, ora 19:30

Marcel Costea (orgă), Orchestra de Barockeri a UNMB, dir. A. Buciu și M. Ghiga. Soliști vocali: Marcel Costea, Rodica Vică, Veronica Anușca, Dominic Cristea, Nicu Simonov, Andreia Petrea.

Concert aniversar, 25 de ani de activitate a organistului Marcel Costea. Program: Tielman Susato, Charles-Marie Widor, Francesco Corselli, Arcangelo Corelli.

***

22 decembrie 2011, București, Ateneul Român, Sala Mare, ora 19:00

Andrea Brown, Geanina Munteanu, Ionuț Popescu, Răzvan Georgescu, Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”George Enescu”, dir. Valentin Radu.

G.F. Händel, oratoriul Messiah.

Documentație: site-ul Filarmonicii ”George Enescu”. V. și 23 decembrie 2011.

***

22 decembrie 2011, Timișoara, Domul Romano-Catolic (Piața Unirii), ora 19:30

Ansamblurile Musica Profana (Budapesta) și Sacri Concentus (Timișoara): Andrejszki Judit (soprană, orgă), Viarius Piroska (vioară barocă), Szabo Zsolt (viola da gamba), Dorel Iuga (flaut traversier baroc), Caius Hera (teorbă și chitară barocă)

Concert baroc de Crăciun: J.B. Lully, Schütz, Esterházy Pál, Corelli, Buxtehude, J. Sartorius, Legrenzi.

Documentație: pagina Facebook a evenimentului.

***

23 decembrie 2011, București, Ateneul Român, Sala Mare, ora 19:00

Andrea Brown, Geanina Munteanu, Ionuț Popescu, Răzvan Georgescu, Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”George Enescu”, dir. Valentin Radu.

G.F. Händel, oratoriul Messiah.

Documentație: site-ul Filarmonicii ”George Enescu”. V. și 22 decembrie 2011.

Reclame

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

§ 3 Responses to Concerte viitoare

 • dumol spune:

  Felicitări pentru articol! O mică observație… N-aș zice că oratoriile lui Haydn ori recviemul lui Mozart sunt „muzică veche”! E drept că au fost inspirate de lucrările de gen ale lui Händel, dar Haydn și Mozart au utilizat totuși mijloacele muzicii clasice în încercarea lor de a atinge aceleași rezultate mărețe.

 • Mulțumesc pentru reacție! Pagina aceasta va afișa (reîmprospătată permanent) noutățile și concertele viitoare.

  Cât despre conceptul de ”muzică veche”, da, clasicismul n-are ce căuta în această categorie… taxonomic vorbind. Îmi voi permite însă unele depășiri ale acestui cadru, pe care intenționez să le argumentez pe larg într-o notiță iminentă și un articol-anexă – mi-ați luat-o însă înainte. Foarte pe scurt, fiindcă:

  (i) conceptul e ambiguu: nimeni nu știe prea clar unde se termină muzica veche, așa cum nu e prea clar unde se termină barocul. E în interesul unui asemenea demers să nu se blocheze în rigidități inutile.

  (ii) practica muzicală documentată istoric (historically informed performance, vreau să spun) dezvoltată pentru și în interiorul repertoriului muzicii vechi e de ceva vreme aplicată – cu mai mult sau mai puțin succes – clasicismului și romantismului. Demersul similar invită la includerea acestor inițiative în cronică, măcar atunci când muzica întreține o legătură istorică cu barocul.

  Vă invit cu drag să reluăm discuția în fața articolului promis, vom avea un material mai bun decât această explicație grăbită.

 • A.G. spune:

  Buna, o mica problema tehnica: atunci cand ai adaugat informatii noi pe pagina aceasta, nu am primit instiintare pe mail (am ajuns aici de pe pagina de Facebook a BdN). Poate pentru ca pagina de aceasta a fost creata in 20 august si sistemul o retine ca atare? Daca e asa (si nu m-a sabotat doar pe mine gmailul), atunci inseamna ca asa cum e acum, pagina nu isi atinge intru totul scopul de a tine la curent abonatii cu ce se mai intampla prin tara in domeniul muzicii vechi. Daca nu ajung ei aici din intamplare, redirectionati sau scormonind prin arhive, nu afla noutatile. Poate ar trebui gandit cumva altfel? O sectiune la care sa adaugi pagini noi la fiecare postare, care sa fie recunoscute si trimise ca noutate pe mail abonatilor? Poate o modificare a setarilor, astfel incat sa se trimita o alerta la fiecare modificare de continut? Nu ma pricep prea bine la partea tehnica, deci nu pot fi de mare ajutor, dar cred ca ceva ar merita facut. Multumesc.
  A, si o intrebare: am vazut ca pe masura ce din „viitoare” devin „trecute”, concertele anuntate aici sunt scoase de pe pagina, dar nu toate ajung sa aiba cronici la sectiunea cu pricina. Nu e un repros, ma gandesc doar ca poate ar fi utila undeva o arhiva a calendarului concertelor trecute, recenzate sau nu. Daca e pe undeva si am sarit-o eu, scuze, dupa trei zile de Craciun, ochii ratiunii mai joaca feste :)
  Adriana
  (Nu e nevoie sa postezi comentariul, e doar ca sa-l vezi tu si sa te gandesti eventual la o solutie. Multumesc din nou, Stagiunea etern recunoscatoare :) )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Concerte viitoare at Ballet des Nations.

meta

%d blogeri au apreciat asta: