Concert de flauto dolce și orgă la Conservator

16 Aprilie 2011 § 4 comentarii

O însemnare cât se poate de laconică pe site-ul Universității Naționale de Muzică București anunță un concert de flauto dolce și orgă duminică, 17 aprilie, de la ora 19, în sala G. Enescu – o alternativă barocă pentru recitalul lui Fabrice di Falco de la Ateneu, cel puțin la fel de bizară ca formulă interpretativă. Ballet des Nations își face datoria de a da toate detaliile disponibile, dar administratorii site-ului UNMB s-ar cuveni să afle că, în general, fiecare detaliu absent din prezentarea concertului îi costă un posibil spectator.

Program

Johann Sebastian Bach, Johann Christian Bach, Girolamo Frescobaldi, Johann Gottfried Walther.

Interpreți

Lect. univ. dr. Dan Racoveanu

Jean-Pierre Meunge

Anunțuri

§ 4 Responses to Concert de flauto dolce și orgă la Conservator

 • dumol spune:

  Ha, deci există o pagină cu toate concertele de la Conservator… Fain! Pe vremea studenției adesea trăgeam o fugă până-n centrul Clujului doar pentru a vedea afișul cu concertele săptămânii de la Conservator. Mulțumesc pentru link! Ideal ar fi de s-ar centraliza undeva toate evenimentele astea din București…

  În altă ordine de idei, până la urmă au fost ceva spectatori, mai mulți decât la unele spectacole în aceeași sală din cadrul recent încheiatului Festival CHEI. Până la urmă, cum o fi mai bine? O publicitate ce umple sala ca la concertul Rameau de vineri, cu oameni ce intră în timp ce se cântă și ridică alți spectatori de pe scaune? Sau publicul mai avizat de azi care refuza să plece la sfârșit, așteptând răbdător niște bisuri puțin sperate?

 • Există revistele Șapte seri și B24FUN pentru asta, dar nu includ nici pe departe toate evenimentele muzicale. Ballet des Nations își propune să acopere toate concertele de muzică veche din București (ceea ce cam reușește să facă) și din țară (unde-i rămâne foarte mult de lucru).

  O viață muzicală sănătoasă se bazează în egală măsură, cred eu, pe nucleul dur al publicului zis ”avizat” și pe atragerea masei critice a celor mai puțin avizați (dar potențial interesați, din varii motive). Să fim serioși, faptul că lumea s-a înghesuit la un concert de Rameau e prilej de bucurie – de-ar avea toate așa săli pline! Personal, vânzoleala și ezitările publicului nu m-au deranjat și rămân, în orice caz, un preț foarte mic. O sală din Conservator umplută în proporție de 80-90% cu profesori și studenți ai Conservatorului garantează un public mai disciplinat, face parte din mecanica necesară a unei instituții de învățământ superior, dar nu-i tocmai imaginea dinamismului cultural.

 • dumol spune:

  Eh, s-ar putea discuta mult pe marginea acestui subiect… În fine, dacă aici vor fi anunțate toate concertele de muzică barocă din București, mă bucur, pe sapteseri.ro le vedeam mai mult pe cele de la Ateneu, Sala Radio, Operă și Muzeul Enescu. Aici am ajuns de fapt în urma concertului „Lute Duo” din sala mică a Ateneului.

  Ideal ar fi dacă ar exista un calendar partajabil cu aceste evenimente, precum calendarul „Sărbători Românești” din Google Calendar[1]. Ar fi ușor de integrat cu agenda unui telefon, PDA, laptop etc. Io aș contribui la un asemenea proiect, oricum îmi completez agenda cu evenimentele interesante pentru mine.

  1. https://www.google.com/calendar/embed?src=ro.romanian%23holiday%40group.v.calendar.google.com

 • Ideea calendarului Google e foarte bună. Ceea ce pregăteam eu de mai multă vreme pentru muzica veche e, dacă vrei, un calendar pe două direcții, care ar grupa și evenimentele anunțate, și concertele trecute. Totul urmând să se articuleze într-o Cronică a concertelor de muzică veche din România, pe Ballet des Nations. Un calendar interactiv atașat acestei pagini ar putea fi util, cred. Iar colaborările ar fi binevenite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Concert de flauto dolce și orgă la Conservator at Ballet des Nations.

meta

%d blogeri au apreciat asta: